Uitgifte en beheer van bedrijventerreinen

POM Antwerpen heeft als missie het verbeteren van de infrastructuur voor de vestiging van het bedrijfsleven door duurzame bedrijventerreinontwikkeling.
Zo willen we de infrastructuur van bedrijventerreinen versterken en het vestigen van bedrijven vereenvoudigen.
Ook leveren we graag een actieve bijdrage aan het beheer van bestaande en geplande bedrijvenzones door middel van het invoeren en uitvoeren van bedrijventerreinbeheer.

Op zoek naar bedrijfsruimte? Neem een kijkje op onze 'Locaties' pagina.

Hiernaast onder 'Links' vindt u een opsomming van de bedrijventerreinen die momenteel door POM ontwikkeld worden.
 

Bedrijventerreinbeheer

Elk bedrijf heeft z’n eigen focus en aanpak. Toch hebben bedrijven ook gemeenschappelijke noden en vragen. POM Antwerpen wil deze collectieve behoeften traceren en bedrijven aanzetten ze samen aan te pakken. Bedrijventerreinmanagement en interbedrijfssamenwerking genereren financiële, ecologische en/of socio-maatschappelijke voordelen.

Bent u geïnteresseerd in interbedrijfssamenwerking? Kijk dan zeker ook eens op de site van BTM Vlaanderen.

Onder het motto ‘Samen sterk’ kunnen bedrijven zich verenigen in een entiteit die kwalitatief bedrijventerreinmanagement organiseert, stimuleert en opvolgt. Een bedrijvenvereniging kan ook fungeren als overlegplatform tussen bedrijven, en als interface tussen de bedrijven en de (lokale) overheid. Een vzw is de meest geschikte juridische vorm.

De bedrijvenvereniging kan onder andere inkomsten halen uit lidmaatschapsbijdragen, sponsoring en subsidies. Idealiter puurt de bedrijvenvereniging echter inkomsten uit de samenwerkingsacties die ze zelf organiseert (hoeveelheidskortingen, deelnamevergoedingen, …), en is ze zelfbedruipend.

Een greep uit onze concrete realisaties vindt u hier.

Contactpersoon Bedrijventerreinbeheer POM Antwerpen: Peter Carpentier.